Food Wave 2021
Schimbarile climatice, tinerii si activismul creeaza o noua alianta intre cetatenii viitorului, comunitatile locale si institutii. Aceasta este "reteta" proiectului Food Wave, care vizeaza constientizarea si implicarea tinerilor cu varste intre 15 si 35 de ani, astfel incat sa ghideze tranzitia globala spre un sistem sustenabil al hranei pana in 2030.
Proiectul se desfasoara pe teritoriul a 16 state membre UE si are in centru 3 piloni cheie:
Constientizare/ Awareness,
Implicare/ Engagement
Comunicare in masa / Outreach.
Tema pare neimportanta, insa, specialistii avertizeaza ca un efect al schimbarilor climatice, corelat cu o crestere semnificativa a populatiei globale poate fi o criza alimentara, iar situatia poate fi gestionata daca tinerii constientizeaza aceasta amenintare si incep sa isi adapteze comportamentul nilor realitati. In acest context, schimbarile climatice, tinerii si activismul creeaza o noua alianta intre cetatenii viitorului, comunitatile locale si institutii. Aceasta este ,,reteta" proiectului Food Wave, care vizeaza constientizarea si implicarea tinerilor cu varste intre 15 si 35 de ani, astfel incat sa ghideze tranzitia globala spre un sistem sustenabil al hranei pana in 2030.
La Brasov, in Piata Sfantul Ioan, actiunea stradala organizata in de Agentia Metropolitan face parte din pilonul 2 si a presupus o serie de actiuni ce au avut ca scop atragerea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 - 35 ani. Acest lucru s-a facut prin muzica ambientala, desene pe piatra cubica pentru tinerele familii, pictura colaborativa pentru copii si adulti, un muzeu pop-up cu lucrari de arta ale artistilor locali, pus la dispozitie de catre Depoul de Arta Urbana si o anamorfoza expusa pe pavaj, realizata de catre artista Alice Helen Zigman. Desenul anamorfic, reprezentativ pentru tema proiectului, a fost primul de acest tip realizat in Brasov, iar pentru a ajunge la cat mai multi brasoveni, acesta va fi expus pe parcursul lunii octombrie, in centrul comercial Coresi.
De asemenea, alte atractii relevante pentru proiect au fost: o tricicleta cargo transformata intr-un panotaj mobil, cu ajutorul caruia ambasadorii si voluntarii proiectului au informat pietonii din zona centrala si un ,,parklet" neconventional, construit pe o remorca, in interiorul caruia a avut loc o sesiune de informare privind importanta produselor locale, precum si un atelier de degustare a acestora.atre Depoul de Arta Urbana si o anamorfoza expusa pe pavaj, realizata de catre artista Alice Helen Zigman. Desenul anamorfic, reprezentativ pentru tema proiectului, a fost primul de acest tip realizat in Brasov, iar pentru a ajunge la cat mai multi brasoveni, acesta va fi expus pe parcursul lunii octombrie, in centrul comercial Coresi.
La finalul evenimentul, brasovenii si turistii din zona au putut viziona filmul documentar ,,Expired", o productie a casei norvegiene Aldeles, pusa la dispozitia publicului cu sprijinul Artburg si Kinedok Romania, avand ca tema problema risipei alimentare la nivel global.
Link-uri media:
www.foodwave.eu/www.facebook.com/foodwaveproject/
voluntarbv.ro/evenimente/861803fc-7ac9-40bb-a3e8-f9e1f2953b89
www.facebook.com/groups/2757591367887140
bzb.ro/stire/food-wave-un-eveniment-inedit-oferit-brasovului-de-agentia-metropolitana-primul-parklet-un-concept-care-poate-fi-regasit-ca-parte-din-strategia-unor-orase-majore-precum-londra-berlin-bogota-vancouver-milano-a167553